Snap po mbyll aplikacionin që vendos filtra të mrekullueshëm në video-thirrjet

Më 25 janar, Snap do të mbyllë aplikacionin e tij të kamerës për Mac dhe PC. Nëse ky emër nuk iu kujton asgjë, mund ta mbani mend si programin që ju lejon të aplikoni filtra të pamend në fytyrën tuaj ndërsa ishit në Zoom ose në telefonata të tjera video-konferencash.

Është gjithashtu arsyeja tjetër, siç e theksoi Billy Disney në Mastodon, që në 2020 një shef i një kompania u shfaq aksidentalisht në një takim pune me një filtër që e bënte atë të dukej si patate.

Snap njoftoi ndryshimin në faqen e tij të mbështetjes për Snap Camera, duke thënë se “nuk do të jetë më i disponueshëm për t’u përdorur ose shkarkuar” më vonë këtë muaj. Ndërsa kompania thekson se ju ende mund të përdorni një gamë të gjerë filtrash Snapchat në versionin ueb të aplikacionit, kjo nuk është aspak e njëjtë me aftësinë për t’u shfaqur në takimin tuaj të ardhshëm virtual ditor duke përdorur filtrin e qenve.

 

Snap Camera u prezantua në vitin 2018, me kompaninë që e prezantoi atë si një mënyrë për të shijuar transmetimet tuaja në Twitch. Por me të vërtetë erdhi në vetvete kur filloi pandemia, kur shumë njerëz papritmas u gjendën në telefonata me video gjatë gjithë ditës dhe u lodhën duke parë një version të pafiltruar të tyre.

Snap nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së The Verge për koment se pse po e ndërpret Snap Camera-n. Një pjesë e arsyes mund të jetë se nuk është më aq thelbësore sa dikur. Jo vetëm që shumë kompani i janë rikthyer punës personalisht, duke e bërë videokonferencën më pak një çështje të përditshme, por edhe aplikacionet e bisedave me video janë ndërtuar në filtrat e tyre.

Zoom prej kohësh ju ka lejuar të visheni si kafshë, ose të aplikoni efekte të çuditshme në fytyrë, dhe të enjten njoftoi se po shtonte edhe avatarë të personalizueshëm njerëzor. Ndoshta është pak herët për të krahasuar veçorinë me Bitmoji të Snap. /Telegrafi/

Më 25 janar, Snap do të mbyllë aplikacionin e tij të kamerës për Mac dhe PC. Nëse ky emër nuk iu kujton asgjë, mund ta mbani mend si programin që ju lejon të aplikoni filtra të pamend në fytyrën tuaj ndërsa ishit në Zoom ose në telefonata të tjera video-konferencash.

Është gjithashtu arsyeja tjetër, siç e theksoi Billy Disney në Mastodon, që në 2020 një shef i një kompania u shfaq aksidentalisht në një takim pune me një filtër që e bënte atë të dukej si patate.

Snap njoftoi ndryshimin në faqen e tij të mbështetjes për Snap Camera, duke thënë se “nuk do të jetë më i disponueshëm për t’u përdorur ose shkarkuar” më vonë këtë muaj. Ndërsa kompania thekson se ju ende mund të përdorni një gamë të gjerë filtrash Snapchat në versionin ueb të aplikacionit, kjo nuk është aspak e njëjtë me aftësinë për t’u shfaqur në takimin tuaj të ardhshëm virtual ditor duke përdorur filtrin e qenve.

 

Snap Camera u prezantua në vitin 2018, me kompaninë që e prezantoi atë si një mënyrë për të shijuar transmetimet tuaja në Twitch. Por me të vërtetë erdhi në vetvete kur filloi pandemia, kur shumë njerëz papritmas u gjendën në telefonata me video gjatë gjithë ditës dhe u lodhën duke parë një version të pafiltruar të tyre.

Snap nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së The Verge për koment se pse po e ndërpret Snap Camera-n. Një pjesë e arsyes mund të jetë se nuk është më aq thelbësore sa dikur. Jo vetëm që shumë kompani i janë rikthyer punës personalisht, duke e bërë videokonferencën më pak një çështje të përditshme, por edhe aplikacionet e bisedave me video janë ndërtuar në filtrat e tyre.

Zoom prej kohësh ju ka lejuar të visheni si kafshë, ose të aplikoni efekte të çuditshme në fytyrë, dhe të enjten njoftoi se po shtonte edhe avatarë të personalizueshëm njerëzor. Ndoshta është pak herët për të krahasuar veçorinë me Bitmoji të Snap. /Telegrafi/

Next Post