Samsung thuhet se është furnizuesi më i madh i ekraneve OLED për iPhone 14

Apple punon me një gamë furnizuesish për të prodhuar miliona njësi të iPhone-ve, iPad-eve dhe produkteve të tjera. Dhe kur bëhet fjalë për ekranet, ka kohë që kompania ka përdorur ekranet Samsung OLED për iPhone-in. Sipas një raporti të fundit nga The Elec, Samsung Display pritet të përbëjë 70 për qind të paneleve OLED të përdorura nga Apple për modelet iPhone 14 deri në fund të vitit.

Samsung kryeson furnizimin me ekran OLED për Apple

Sipas raportit, Apple ka porositur më shumë se 120 milionë panele OLED për linjën e iPhone 14. Nga këto, Samsung pritet të furnizojë Apple me 80 milionë ekrane OLED. Furnizues të tjerë të paneleve OLED për Apple përfshijnë LG Display dhe BOE, të cilat pritet të dërgojnë përkatësisht 20 milionë njësi dhe gjashtë milionë njësi.

Samsung ka një avantazh të qartë ndaj konkurrentëve të tij. Ndërsa LG ofron vetëm ekrane LTPS për iPhone 14 dhe LTPO për iPhone 14 Pro Max, BOE ofron vetëm ekrane LTPS për iPhone 14 të zakonshëm. Samsung, nga ana tjetër, furnizon panele për çdo model të iPhone 14.

Elec përmend gjithashtu se nga 80 milionë njësitë e dërguara nga Samsung, të paktën 60 milionë do të destinohen për modelet e nivelit të lartë iPhone 14 Pro dhe 14 Pro Max. Arsyeja kryesore pse Samsung është furnizuesi kryesor i ekraneve OLED për Apple është se kompani të tjera si LG janë përballur me probleme në prodhim.

Më shumë iPhone OLED mund të vijnë së shpejti

Edhe pse Apple sapo ka lansuar modelin iPhone 14, kompania tashmë ka punuar në gjeneratën e ardhshme të smartfonit të saj – i cili gjithashtu pritet të përdorë ekranet OLED. Më shumë se kaq, raportet e fundit kanë zbuluar se Apple planifikon të prezantojë një iPhone SE të ri në vitin 2024. Përveç një dizajni të ri, ai mund të ketë gjithashtu një ekran OLED 6.1 inç.

Thashetheme të tjera tregojnë gjithashtu për modelet e reja të iPad me ekran OLED që vijnë në vitin 2024. /Telegrafi/

Next Post